Öland

Semester på öland:),mysigt. Idag är vi på ölands djurpark. Filippa badar för fullt o Nellie doppa fötterna lite. Annars har vi sett lejon o apor o massa annat:):). På tal om annat så i ljungby har jag nog inte sett någon annan som har en sån vagn som vi;) men här på djurparken har jag sett många.. *spana in lite vagnar måste man ju;)*. Det får komma lite bilder från semestern isen. Nu ska vi bada vidare, Filippa vill inte alls gå upp upp ur badet.. O egon gilla med o bada. Kram Kram

Semester

Go kväll! Var hos Pb o Elisabeth igår kväll på middag, satt o tjöta så helt plötsligt va kl 2.. Så idag har man allt vatt lite seg.. Försöker packa mellan varven då vi ska till öland:)!!hoppas man får användning av Bikinin man stoppat ner;). Blir nog inga bilder idag.. Men ha de gott ändå. Kram Kram

fredag

Nu har Tony bara en dag kvar sen är det semester!:). en del inplanerat en vecka på Öland som ni vet och sen 2dagar på kolmården. det blir väl en del med att fixa hemma med.... det som alltid måste fixas när man har hus och sen hoppas jag på att hinna måla om Nellies rum och fixa där...


(Bild:ikea.se/perlanliving.se/bolagret.se/panduro.se)

Här är lite saker som ska inhandlas till Nellie´s rum, ska måla fågelholken mörklila och sätta den på väggen. blir nog en ljuslila färg på väggarna..
på tal om annat så hittade jag på nätet ej tjej som sytt fina x-tradynor till sin phil&ted vagn, det blev jag lite sugen på att försöka sy till vår p&t men är ju inte direkt någon baddare på att sy men man kanske skulle ge sig på att försöka....
Nu är det dags att ta tag i dagen och klä på mig och barnen och ev en sväng till lekparken, sen blir de ju packning så klart!
kommer förresten en bild först på nya muffinsreceptet jag provade igår, havremuffins med choklad på..*mumma*

(Bild:privat)

KramKram

Dop

den 13/6 hade vi Dop för Nellie i mariakyrkan.. det gick bra, men Nellie sov genom hela dopet...;).. efter kyrkan var vi hemma hos oss med släkten. Det blev smörgåstårta först och sen maränftårta med jordgubbar.
hade lila tema på dopet, här kommer lite bilde på dukningen:
 
(Bild:privat)
Målade kronor lila som jag la på bordet och även ett N som målades lila (detta fina N i papp hitta jag på panduro-som senare ska stå i Nellies rum).
gjorde små celofan paket med en liten chokladkaka som sattes på alla platser.


(bild:privat)
Gjorde en gästabok av ett fotoalbum med svarta sidor, satte några bilder på Nellie och bakom bilden använde jag samma papper som jag använt till inbjudningarna. Alla gäster fick skriva en liten hälsning till Nellie.

(bild:privat)
Inbjudningarna!!
här kommer även en bild på snäckan i dopklänningen: (samma som Filippa använde och även Tony döptes i denna)

(bild:privat)
Fick såå många fina presenter!Tack!
Allt för denna gång.
KramKram


Bilder!

Idag blir det nog ganska lugnt. Mysa med barnen och kanske plocka fram lite till semestern. 1v kvar sen har Tony semester, då åker vi till öland med Susanne,Daniel och Egon.
Här kommer lite bilder på mina prinsessor:

 
   (bild:privat)

Nellie lärt sig snurra runt till mage nu.

  
                (Bild:privat)
Nellie
1. babymassagen-slutet på maj-09
2.provar mammas brillor
3. Badning på gång

  
(bild:privat)
Filippa
1.provar solglasögonen
2.ritat med gatkritor på dagis, fast nästan roligare att måla sig själv, såg ut som en smurf när hämta henne
3.Mmm äter havreflarn, gooott!

kramkram


Baka

Nu har det fina vädret försvunnit så Jag o Filippa bakade lite igår, fick bli smal chokladkaka med Lime och dubbla havreflarn med chokladkräm.. Mummmma!!!



3ägg
2 1/2dl socker
1dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2tsk vaniljsocker
2krm salt
250g kesella
rivet skal av 1Lime
Garnering:Florsocker och lime

bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. vänd ner det i äggsmeten tillsammans med kesellan och lime. häll smeten i smörad och bröad (kokos går bra att bröda med blir goare än med ströbröd) form med löstagbar kant. (ca 24cm) grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25min. Låt kakan kallna. pudra med florsocker och lägg på limeskivor.

Mmmmmmm!!!!
recept på dom goooa flarnen kommer senare!!!
kram kram


RSS 2.0